Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 01:27 AM |
İçli Tatlı.
Malzemeler: (22 adet) - Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 200g odasıcaklığında margarin
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tutam tuz
İç malzemesi:- 1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:- 4 Su bardağı su
- 4 Su bardağı şeker
- yarım limonun suyu
Yapılışı;[*]Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.[*]Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)[*]hamuru 10 dakika dinlendirin.[*]ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.[*]önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.[*]Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.[*]Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.[*]Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır
|