ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   İçli Tatlı. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707393)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:27 AM

İçli Tatlı.
 


Malzemeler: (22 adet)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 200g odasıcaklığında margarin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tutam tuz
İç malzemesi:
  • 1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
  • 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
  • 4 Su bardağı su
  • 4 Su bardağı şeker
  • yarım limonun suyu
Yapılışı;[*]Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.[*]Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)[*]hamuru 10 dakika dinlendirin.[*]ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.[*]önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.[*]Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.[*]Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.[*]Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.