Türk Çayı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk ÇayıTurk Cayi ![]() 4 tk Turk cay yapragi + 2 yk iyi su 3 kap iyi soguk su Buyuk caydanliga () 3 kap suyu koyun Demlige cayi ve 2 yk suyu koyup buyuk caydanligin uzerine oturtup ocagin altini orta isiya getirin, su kaynasin Ocagin altini kapatin Suyun kaynamasi durduktan sonra*, yarisini kucuk caydanliktaki cayin uzerine dokun 5 dakika** sonra cay bardaklarina suzgecten gecirerek yarisina kadar cay koyun, uzerini sicak su ile tamamlayin Kesme seker ve limon dilimleri servis yapin![]() * Kaynamakta olan suyu cayin uzerine dokerseniz, cayin icindeki vitaminler kaybolur ![]() ** Cayi cok fazla demlerseniz tadi acilasir Taze demlenmis cay yarim saat icinde icilmezse de tadi acilasir![]() 4 bardak cay ![]() Cayin Faydalari - Icerigindeki C ve E vitaminleri kan kanserine karsi bagisikligi arttirir ![]() - Icerdigi kafein sinir sistemini uyarir, konsantrasyonu yukseltir, rahatlatici ve dinlendirici etkisi vardir ![]() - Vucuttaki kolestrol seviyesini dusurur ![]() - Icerigindeki florid dis curumelerini onler ![]() - Karacigeri temizler, tansiyonu dusurur, bobreklerin duzenli calismasini saglar ve damar sertligine iyi gelir
|
|
|
|