Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzincan, pilavı

Erzincan Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Pilavı




ERZİNCAN PİLAVI

=Malzemeler=

1 Adet haşlanmış tavuk

2 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

4 adet lavaş

tuz

=Hazırlanışı=

Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilirKare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır

üzerine pişen bulgur pilavı yayılır diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür (didilir) pilavın üzerine yayılır

Daha sonra tereyağı kızdırılarak tavukların üzerine dökülür Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.