ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Erzincan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711435)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:24 AM

Erzincan Pilavı
 

ERZİNCAN PİLAVI

=Malzemeler=

1 Adet haşlanmış tavuk

2 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

4 adet lavaş

tuz

=Hazırlanışı=

Haşlanan tavuğun suyuna bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.Kare şeklindeki bor cama iki lavaş yayılır.

üzerine pişen bulgur pilavı yayılır. diğer iki lavaş ince şeritler halinde kesilerek pilavın içine karıştırılır. haşlanan tavuk küçük parçalara bölünür. (didilir) pilavın üzerine yayılır.

Daha sonra tereyağı kızdırılarak tavukların üzerine dökülür. Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.