![]() |
Kuzu Etli Kabak Fırın |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kuzu Etli Kabak FırınKuzu Etli Kabak Fırın Malzemeler 6 adet kabak 500 g kuzu kuşbaşı 3 yemek kaşığı bitkisel margarin 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı et suyu Tuz ve karabiber Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş peynir Tarifi Kabakların kabuklarını kazıyıp ortadan ikiye böldükten sonra dilimleyin ![]() Domatesleri rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencerede bitkisel margarini kızdırıp,kızgın yağda kuzu kuşbaşılarına renk verdiriniz ![]() Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı,kıyılmış sivri biberi,şekeri,sirkeyi ilave edip,soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine tuz ve karabiber ve doğranmış kabakları ilave edip kavurunuz ![]() Kabaklar hafifçe yumuşamaya başladığında yemeği fırın tepsisine alınız ![]() Üzerine rendelenmiş domatesleri ve et suyunu döktükten sonra rendelenmiş peyniri ve kıyılmış dereotunu serpip, önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dak pişirip sıcak olarak servis ediniz ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|