ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Etli Kabak Fırın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100097)

Şengül Şirin 01-02-2010 11:37 PM

Kuzu Etli Kabak Fırın
 
1 Eklenti(ler)
Kuzu Etli Kabak Fırın Malzemeler

6 adet kabak
500 g kuzu kuşbaşı
3 yemek kaşığı bitkisel margarin
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber

Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş peynir

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1262464595
Tarifi
Kabakların kabuklarını kazıyıp ortadan ikiye böldükten sonra dilimleyin.
Domatesleri rendeleyin. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince kıyınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Dereotunu kıyınız .
Yayvan bir tencerede bitkisel margarini kızdırıp,kızgın yağda kuzu kuşbaşılarına renk verdiriniz.

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı,kıyılmış sivri biberi,şekeri,sirkeyi ilave edip,soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine tuz ve karabiber ve doğranmış kabakları ilave edip kavurunuz.
Kabaklar hafifçe yumuşamaya başladığında yemeği fırın tepsisine alınız.
Üzerine rendelenmiş domatesleri ve et suyunu döktükten sonra rendelenmiş peyniri ve kıyılmış dereotunu serpip, önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dak pişirip sıcak olarak servis ediniz.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.