Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yanıç

**Yanıç**

Eski 02-16-2009   #1
su perisi
icon110

**Yanıç**

MALZEMELER:

1 Kg un
Yarım Kg ıspanak
Yarım kg kıyma
3 Adet orta boy kuru soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

İç malzemesi:

Ispanaklar yıkanıp doğranır, Kıyma bir tavada kavrulur
Yemeklik doğranmış soğanlar içine konur tuz ve karabiber ilave edilir Soğanlar kavrulunca içine ıspanaklar ilave edilir Rengi değişene kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır

Hamurun yapılışı:

Yarım ilodan az fazla kadar un, su ve az tuz ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur 10 dk kadar dinlendirilir
küçük küçük bezeler halinde ayrılır Normalde büyük açıp tabakla kesme yöntemi de uygulayabilirsiniz ama yerim dar olduğu için ben bu şekilde yaptım Merdane yardımı ile açtığımız hamurun yarısına iç malzememizden koyup kapatırız

Tereyağını diğer ocakta Hafif eritin Bir fırça yardımı ile pişen hamurlarımızın üzerine sürüp haifi yağlayacağız Bu hem yumuşak olması için, hem de lezzet için gerekli

Bu arada teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım Hamurlarımızı teflon tavada yağsız pişirip (aynı gözleme usulunde olduğu gibi) tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı ile arkalı önlü hafif yağlayacağız

Bu işlemden sonra isteğe göre tuz serpiştirebilirsiniz

Bu arada hamurlar pişerken diğer taraftan yanıçlarımızı hazırlamya devam edelim Pişme ve yağlama işi bittikten sonra yanına arzuya göre ayran çay ile servis yapabilirsiniz

Yanıç malzemesinin içi olarak ben otlu peynir de kullandım Ev halkı bu tadı beğendi sizlere de alternatif tat olsun diye tavsiye ederim
Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com