Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çabuk, lahana, tarifi, turşusu

Çabuk Lahana Turşusu Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Lahana Turşusu Tarifi



Çabuk Lahana Turşusu nasıl yapılır


Çabuk Lahana Turşusu


Özellikle kısır,mercimekli köfte gibi bulgur işlerinin yanında çok sık yaptığımız kolay bir lahana turşusu


Çabuk Lahana Turşusu Malzemeler

1 adet lahana

1 baş sarımsak(sarımsak sevmeyenler kullanmaya bilir öylede çok lezzetli oluyor)

1 kaşık zeytinyağı

limon tuzu (ben limon tuzu kullanıyorum isteyen sirkede kullanabilir)

sumak

kırmızı pul biber(isteğe bağlı)

tuz




Çabuk Lahana Turşusu Yapılışı

Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır haşlanırdaha sonra biraz suyun içine sarımsak,yağ,limon tuzu sumak istege göre pul biber katılıp lahanalarla karıştırılır biraz dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsinizÖzellikle lahana sarması yaptığınızda yaprakların kıyısından köşesinden kesitiğiniz kısımları bu sekilde değerlendirebilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.