İtalyan Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Böreği Nasıl Yapılırİtalyan Usulü Börek Tarifi İtalyan Böreği nasıl yapılır Malzemeler 300gr Ekmek Veya Pizza Hamuru1 Yumurta Sarısı Rendelenmiş Kaşar Peyniri İçi için; 300 Gr Sosis1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1/3 Bardak Su 1/2 Çay Kasığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1/2 Bardak Rendelenmiş Dil Peyniri 1/2 Bardak Dilimlenmiş Mantar İtalyan Usulü Börek Yapılışı Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm x 20cm lik bir dikdörtgen açın Bu hamuru 8 adet 10 cm lik karelere ayırın Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın Böreklerin üzerine fırça ile sürün Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin 10 dakika dinlendirip servis yapın![]() Sosisli ve mantarlı iç için; Bir tavada zeytinyağını kızdırın Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin |
|
|
|