Pelit Bohça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pelit Bohça TarifiPelit Bohça Nasıl Yapılır Malzemeler 1 Su bardağı su 2 Adet yumurta 750 Gr margarin 1 Çay kaşığı limon tuzu 2 Çay kaşığı tuz 1 Kg un 4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi 1 Su bardağından az toz şeker Üzerine : Yarım su bardağı antepfıstığı Şerbeti için : 2 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı su Yarım limon suyu Pelit Bohça Yapılışı Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın ![]() üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın ![]() Yarım saat dinlendirin ![]() 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin ![]() Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın ![]() Kenarlarını içeri doğru kıvırın ![]() Dilerseniz çatalla şekillendirin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin ![]() Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin![]() Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin ![]() Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin Soğuyunca servis yapın![]() |
|
|
|