Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, makarna, mantarlı, yapılır

Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır



Mantarlı Fırın Makarna Tarifi

Mantarlı Fırın Makarna nasıl yapılır


Malzemeleri


Yarım paket makarna

400 gram doğranmış mantar

2 adet domates

1 adet soğan

4 adet yumurta

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber


Mantarlı Fırın Makarna Yapılışı

Mantarlı Fırın Makarnanın Yapılışı: Makarna sıvıyağlı ve tuzlu suda haşlanır Soğan ince ince doğranır, yağ ile kavrulur Kavrulan soğanlara un eklenip kavrulmaya devam edilir Süt yavaş yavaş karışıma eklenir Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenir Diğer bir tavada mantarlar ve ufacık doğranan domatesler sotelenir Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir Suyu süzülen makarna, beşamel sos, mantar sosu ve yumurtalar iyice karıştırıldıktan sonra fırın kabına aktarılır Makarnanın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir Önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir Sıcak servis yapılır


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.