![]() |
Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır
Mantarlı Fırın Makarna Tarifi
Mantarlı Fırın Makarna nasıl yapılır Malzemeleri Yarım paket makarna 400 gram doğranmış mantar 2 adet domates 1 adet soğan 4 adet yumurta 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Mantarlı Fırın Makarna Yapılışı Mantarlı Fırın Makarnanın Yapılışı: Makarna sıvıyağlı ve tuzlu suda haşlanır. Soğan ince ince doğranır, yağ ile kavrulur. Kavrulan soğanlara un eklenip kavrulmaya devam edilir. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenir. Diğer bir tavada mantarlar ve ufacık doğranan domatesler sotelenir. Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir. Suyu süzülen makarna, beşamel sos, mantar sosu ve yumurtalar iyice karıştırıldıktan sonra fırın kabına aktarılır. Makarnanın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.