![]() |
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kızarmış Tavuk TarifiGEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 2 Saat 15 dak 1 Porsiyon 255 Kalori * 1 adet pişmeye hazır tavuk,yaklaşık 2 kg ![]() * 1 diş sarımsak,bir tutam tuzla ezilmiş * 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane * 1 yemek kaşığı kimyon * 2 çay kaşığı şeker * 1 çay kaşığı zencefil * 1 çay kaşığı tuz * 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber * 1/2 çay kaşığı zerdeçal * 500 gr yoğurt * Pilav,servis için * Taze nane,süslemek için Yoğurtlu Kızarmış Tavuk tarifi 1 – Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın ![]() ![]() Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() 2 – Ertesi gün fırını 190 C’ye ısıtın ![]() ![]() ![]() 3 – Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün ![]() 4 – Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun ![]() ![]() ![]() 5 – Eğer pilav ile sunuyorsanız,tavuğu pilavın üstüne koyup,üzerine yoğurt sosunu gezdirin ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun ![]() ![]() ![]() DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir ![]() |
![]() |
![]() |
|