Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badring, turşusu

Badring Turşusu

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badring Turşusu



Badring Turşusu Tarifi





Badring Turşusu Yapılışı


Malzemeler


3 litrelik kavanoza sığacak kadar turşuluk salatalık

yarım demet dereotu

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

2 yemek kaşığı tuz


Yapılışı


-Salatalıkları yıkayın ve üzerinde bir damla su kalmayana kadar kurumaya bırakın Aynı şekilde kavanozu da yıkayın ve ters çevirip kurutun


-Sonra, bir tencerede su kaynatın ve soğumaya bırakın Ardından kavanozu alın, salatalıkları kavanoza yerleştirin Aralarına dereotunu kıymadan dal şeklinde, sarımsakları ise, diş ve kabuklarını soymadan yerleştirin Üzerine tuzu serpin ve sirkeyi dökün En son kaynatıp soğuttuğumuz suyu kavanozun ağzına kadar doldurun


-Bu işlem de bittikten sonra, kavanozun kapağını kapatıp karanlık ve serin bir odada bekletin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.