ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Badring Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643005)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:06 AM

Badring Turşusu
 
Badring Turşusu Tarifi





Badring Turşusu Yapılışı


Malzemeler


3 litrelik kavanoza sığacak kadar turşuluk salatalık

yarım demet dereotu

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

2 yemek kaşığı tuz


Yapılışı


-Salatalıkları yıkayın ve üzerinde bir damla su kalmayana kadar kurumaya bırakın. Aynı şekilde kavanozu da yıkayın ve ters çevirip kurutun.


-Sonra, bir tencerede su kaynatın ve soğumaya bırakın. Ardından kavanozu alın, salatalıkları kavanoza yerleştirin. Aralarına dereotunu kıymadan dal şeklinde, sarımsakları ise, diş ve kabuklarını soymadan yerleştirin. Üzerine tuzu serpin ve sirkeyi dökün. En son kaynatıp soğuttuğumuz suyu kavanozun ağzına kadar doldurun.


-Bu işlem de bittikten sonra, kavanozun kapağını kapatıp karanlık ve serin bir odada bekletin.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.