![]() |
İspanak Hamurlu Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Hamurlu MantıIspanak Hamurlu Mantı Ispanak Hamurlu Mantı oktay usta ![]() MALZEMELER 1 su bardağı ıspanak suyu (yarım bardakta olabilir üzerini suyla tamamlayabilirsiniz) 1 yumurta 3,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi 1 orta boy soğan 150 gr kıyma bir deste ıspanak kökü 7-8 dal maydanoz karabiber, kimyon, yenibahar, kırmızı biber Üzeri için Sarımsaklı yoğurt Bir tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI İlk olarak içini hazırlayalım ![]() Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayıp, kıymayla beraber kavurun ![]() Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp kavurmuş olduğumuz kıyma ve soğanın üzerine ilave edin ![]() Yumuşayana kadar pişirip baharatlarını ekleyin ![]() Maydanozu doğrayın ![]() ![]() Hamurumuzu yapmak için ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağında sıkın ![]() Rondodan çekerek bu rengi elde edemezsiniz ![]() ![]() Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın ![]() İçine yumurta, tuz ve ıspanak suyunu katıp yoğurun ![]() ![]() Yoğurma işlemi bittikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika hamuru dinlendirip, kalınca bir yufka açın ![]() Hamuru su bardağı yardımıyla dairesel kesip iç malzemesinden ortasına koyun ve karşılıklı kenarları kapatın ![]() Ayrı bir yerde tencere içerisinde kaynayan suya biraz tuz ekleyip mantıları atın ve hepsi havaya kalkana kadar haşlayın ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|