ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanak Hamurlu Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642918)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:21 AM

İspanak Hamurlu Mantı
 
Ispanak Hamurlu Mantı


Ispanak Hamurlu Mantı oktay usta

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER

1 su bardağı ıspanak suyu (yarım bardakta olabilir üzerini suyla tamamlayabilirsiniz)

1 yumurta

3,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi



1 orta boy soğan

150 gr kıyma

bir deste ıspanak kökü

7-8 dal maydanoz

karabiber, kimyon, yenibahar, kırmızı biber

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Bir tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

İlk olarak içini hazırlayalım.

Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayıp, kıymayla beraber kavurun.

Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp kavurmuş olduğumuz kıyma ve soğanın üzerine ilave edin.

Yumuşayana kadar pişirip baharatlarını ekleyin.

Maydanozu doğrayın. Şimdilik içimiz hazır durumdadır.

Hamurumuzu yapmak için ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağında sıkın.

Rondodan çekerek bu rengi elde edemezsiniz. Suyunu kullanmak en iyi yöntem.

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.

İçine yumurta, tuz ve ıspanak suyunu katıp yoğurun. Hamurun biraz sert olmasına dikkat edin.

Yoğurma işlemi bittikten sonra yaklaşık olarak 15 dakika hamuru dinlendirip, kalınca bir yufka açın.

Hamuru su bardağı yardımıyla dairesel kesip iç malzemesinden ortasına koyun ve karşılıklı kenarları kapatın.

Ayrı bir yerde tencere içerisinde kaynayan suya biraz tuz ekleyip mantıları atın ve hepsi havaya kalkana kadar haşlayın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.

Afiyet olsun











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.