Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcan, turşusu, yapımı

Patlıcan Turşusu Yapımı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Turşusu Yapımı



Patlıcan Turşusu Nasıl yapılır


Patlıcan Turşusu için gerekli olan malzemeler:


1 kilo küçük turşuluk patlıcan,

4 havuç,

1 küçük lahana,

150 gram kırmızı sivri biber,

4 demet kereviz dalı,

1 limon,

4 baş sarmısak,

tuz, su




Patlıcan Turşusu Yapılışı


Öncelikle patlıcanlar yıkanır Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde yarım santim kadar bırakılır ve ardından her biri 4′e bölünür Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya konur Yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra, suyu iyice süzülür Sebzeler ince ince doğrandıktan sonra tuzla iyice ovuşturulur Haşlanan sebze karışımı patlıcanların kesilen kısımlarına doldurulup kereviz dalları ile bağlanır Patlıcanlar kavanoza sıkıca yerleştirilir Aralarına limon ile havuç dilimleri konur Üzerini aşacak kadar tuzlu sirke konur Sonra üzerine bir ağırlık konur Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir Daha sonra yiyebilirsiniz

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.