![]() |
Patlıcan Turşusu Yapımı
Patlıcan Turşusu Nasıl yapılır
Patlıcan Turşusu için gerekli olan malzemeler: 1 kilo küçük turşuluk patlıcan, 4 havuç, 1 küçük lahana, 150 gram kırmızı sivri biber, 4 demet kereviz dalı, 1 limon, 4 baş sarmısak, tuz, su Patlıcan Turşusu Yapılışı Öncelikle patlıcanlar yıkanır. Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde yarım santim kadar bırakılır ve ardından her biri 4′e bölünür. Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya konur. Yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra, suyu iyice süzülür. Sebzeler ince ince doğrandıktan sonra tuzla iyice ovuşturulur. Haşlanan sebze karışımı patlıcanların kesilen kısımlarına doldurulup kereviz dalları ile bağlanır. Patlıcanlar kavanoza sıkıca yerleştirilir. Aralarına limon ile havuç dilimleri konur. Üzerini aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir. Daha sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.