Semizotu Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotu YemeğiSemizotu güveci tarifi Malzemesi 4 adet tavuk bonfile, yarım kilo semizotu, 2 adet soğan, 2 adet domates, 4 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı, yeteri kadar tuz, karabiber Hazırlanışı İyice dövülmüş tavuk bonfileleri tuzlayıp karabiberle tatlandırın Yağlanmış fırın kaplarına yerleştirin Soğanı ince kıyın Tereyağında kavurup küp küp doğranmış domatesleri ilave edin Yağlanmış ince kıyılmış semizotlarını katıp 2-3 dakika pişirin Tuzunu ve karabiberini ekleyin Tavuk etlerinin üzerine semizotu harcını paylaştırın Ortalarına birer yumarta kırıp 180 derecedeki ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin Sıcak olarak servise sunun |
|
Semizotu Yemeği |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotu YemeğiBu da benden olsun Başka bir tarifSonunda bahar geldi ve pazar renklendi İki demet semizotu aldık; bir demeti yemeğe bir demeti de salataya Bol C vitaminli, leziz, kendine has o mayhoş tadı ile işte semizotu yemeği tarifi…![]() Malzemeler:
Semizotunu ayıklayıp temizleyin ve bol suda iyice yıkayın Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun Daha sonra salçayı ve sarımsakları (bütün diş olarak) ekleyip biraz daha kavurun ve semizotlarını ekleyin Üzerine çıkacak kadar su ekleyin Su kaynayınca pirinci, şekeri, ve tuzu ekleyin kısık ateşte 15-20 dakika semizotu yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Arzuya göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ile servis yapın Afiyet olsun! |
|
|
|