Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırTulumba Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler 2,5 su b un2 su b su1 çorba k toz şeker1 çorba k tereyağı1 çorba k irmik1 çorba k nişasta1 fiske tuz 3 yumurta Şerbet: 3,5 su b toz şeker3 su b su1 dilim limon Yapılışı: Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın ![]() Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın 2 5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin pişirinOcaktan alıp ılımaya bırakın ![]() Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin ![]() Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun ![]() Bir tencereye bolca yağ koyun Hamuru sıkma tormasına koyun Soğuk yağa sıkın Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın![]() Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın ![]() 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın ![]() Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın |
|
|
|