![]() |
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
Tulumba Tatlısı Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2,5 su b. un 2 su b. su 1 çorba k. toz şeker 1 çorba k. tereyağı 1 çorba k. irmik 1 çorba k. nişasta 1 fiske tuz 3 yumurta Şerbet: 3,5 su b. toz şeker 3 su b. su 1 dilim limon Yapılışı: Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın. Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın 2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.pişirin Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun. Bir tencereye bolca yağ koyun Hamuru sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın. Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın. 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın. Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.