![]() |
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Tandır Nasıl YapılırKuzu Tandır Tarifi Kuzu Tandır nasıl yapılır Malzemeler 1 kilo kuzu kol Yarım limonun suyu Damak tadınıza göre tuz Kuzu Tandır Yapılışı Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün ![]() Kuzu etlerini limon suyuyla ovun ![]() Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin ![]() Tencerenin kapağını kapatın ![]() Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin ![]() Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir ![]() Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin ![]() Tuzunu serpin ![]() Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin ![]() Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz ![]() Püf Noktaları Kuzu kolu mutlaka kemikli alın ![]() ![]() Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir ![]() ![]() Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok ![]() kuzu tandır candır lezizdir ![]() |
![]() |
![]() |
|