Kuzu Tandır Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Tandır Nasıl YapılırKuzu Tandır Tarifi Kuzu Tandır nasıl yapılır Malzemeler 1 kilo kuzu kol Yarım limonun suyu Damak tadınıza göre tuz Kuzu Tandır Yapılışı Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün Kuzu etlerini limon suyuyla ovun Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin Tencerenin kapağını kapatın Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin Tuzunu serpin Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz Püf Noktaları Kuzu kolu mutlaka kemikli alın Pişerken etler kemikten ayrılıyor, servisi kolay oluyor hem de kemik ekstra lezzet veriyor Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir Böylelikle tel tel ayrılan, pamuk gibi bir et yemeği oluyor Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok ![]() kuzu tandır candır lezizdir |
|
|
|