ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Tandır Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642511)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:29 AM

Kuzu Tandır Nasıl Yapılır
 
Kuzu Tandır Tarifi

Kuzu Tandır nasıl yapılır


Malzemeler


1 kilo kuzu kol

Yarım limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz


Kuzu Tandır Yapılışı

Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün.

Kuzu etlerini limon suyuyla ovun.

Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin.

Tencerenin kapağını kapatın.

Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin.

Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir.

Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin.

Tuzunu serpin.

Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin.

Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz.


Püf Noktaları


Kuzu kolu mutlaka kemikli alın. Pişerken etler kemikten ayrılıyor, servisi kolay oluyor hem de kemik ekstra lezzet veriyor.

Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir. Böylelikle tel tel ayrılan, pamuk gibi bir et yemeği oluyor.

Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok.


kuzu tandır candır lezizdir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.