Şişperek Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişperek Çorbası TarifiHatay yöresine özgü mantıya benzer bir yemek![]() ![]() Şişperek Çorbası Malzemeleri: • 1 çay bardağı pilavlık bulgur • 500 gr un • 2 küçük bağ soğan • 250 gr kıyma • yarım bağ maydanoz • Tuz • Kırmızı pul biber karabiber az kimyon• 3 yemek kaşığı pirinç • 2 kase tuzlu yoğurt İç Mantının Hazırlanışı: 1 Kıyma ince kıyılmış soğan ile kavrulduktan sonra maydanoz tuz baharatı ilave edilip soğuduktan sonra kullamlmaya hazırdır![]() 2 Un tuz ve su ile hamur yapılır 30 dakika dinlendirilir ve yufka olarak açılır![]() 3 Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir![]() 4 İçlerine iç paylaştırılıp mantı gibi kapatılıp bir tepsiye dizilir 180°C fırında 15-18 dakika hafif kızartılır![]() Şişperek Çorbası Yapılışı: 1 5 su bardağı su tuzlu yoğurt ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir![]() 2 Fırından alman şişperekler bu çorbaya eklenerek 3-5 dakika daha kaynatılır Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır![]() Alıntı
|
|
|
|