ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Şişperek Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575890)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:42 PM

Şişperek Çorbası Tarifi
 


Hatay yöresine özgü. mantıya benzer bir yemek.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Şişperek Çorbası Malzemeleri:

• 1 çay bardağı pilavlık bulgur
• 500 gr un
• 2 küçük bağ soğan
• 250 gr kıyma
• yarım bağ maydanoz
• Tuz
• Kırmızı pul biber. karabiber. az kimyon
• 3 yemek kaşığı pirinç
• 2 kase tuzlu yoğurt

İç Mantının Hazırlanışı:

1. Kıyma. ince kıyılmış soğan ile kavrulduktan sonra maydanoz. tuz. baharatı ilave edilip soğuduktan sonra kullamlmaya hazırdır.
2. Un. tuz ve su ile hamur yapılır. 30 dakika dinlendirilir ve yufka olarak açılır.
3. Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir.
4. İçlerine iç paylaştırılıp mantı gibi kapatılıp bir tepsiye dizilir. 180°C fırında 15-18 dakika hafif kızartılır.

Şişperek Çorbası Yapılışı:

1. 5 su bardağı su. tuzlu yoğurt. ve pirinç çorba kıvamına gelene kadar pişirilir.
2. Fırından alman şişperekler bu çorbaya eklenerek 3-5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır.


Alıntı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.