|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açma, anlatım, mercimekli, tarifiresimli, yeşil |
![]() |
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)İÇ MALZEMELERİ: 2 Su bardağı yeşil mercimek 3 Büyük soğan 1 Yemek kaşığı tereyağı ![]() Tuz - karabiber - pul biber İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimekleri yıkayarak ![]() ![]() ![]() Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp ![]() ![]() ![]() ![]() HAMUR MALZEMELERİ: 2 Yumurta 1çay bardağı yoğurt 1çay bardağı su (ılık olsun) 1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ 10 gr ![]() 5 ![]() 1 ![]() Hamurun kıvamına göre un HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN; 150 gr ![]() Zeytinyağı veya sıvıyağ EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN; 1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın susam veya çörek otu HAZIRLANIŞI: Önce bir kaba unu eleyin ![]() ![]() Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp ![]() ![]() Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın ![]() Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın ![]() ![]() ![]() Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın ![]() Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak ![]() ![]() ![]() ![]() Yani hamurların ilk turunu margarinle ![]() ![]() ![]() Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun ![]() ![]() Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|