Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, anlatım, mercimekli, tarifiresimli, yeşil

Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)







İÇ MALZEMELERİ:
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz - karabiber - pul biber

İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimekleri yıkayaraküzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayınPişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün

Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıpyağlarla birlikte kavurunÜzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurupTuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın



HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı su (ılık olsun)
1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
10 gr 1 Paket instant kuru maya
55 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
15 Çay kaşığı tuz
Hamurun kıvamına göre un

HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN;
150 grMargarin (eritilmiş)
Zeytinyağı veya sıvıyağ


EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın
susam veya çörek otu

HAZIRLANIŞI:

Önce bir kaba unu eleyinkuru mayayı da ekleyip unla karıştırın
Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıpazar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın
Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açınÜzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayınZarf şeklinde katlayıp kenara alın
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın
Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarakTekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açınBu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdiripelinizle hamurun her tarafını yağlayın
Yani hamurların ilk turunu margarinle 2Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın
Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyunRulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin

Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın

Üzerlerine yumurta sarısı sürereksusam veya çörek otu serpin180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.