|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| açma, anlatım, mercimekli, tarifiresimli, yeşil |
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)İÇ MALZEMELERİ: 2 Su bardağı yeşil mercimek 3 Büyük soğan 1 Yemek kaşığı tereyağı 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağıTuz - karabiber - pul biber İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimekleri yıkayarak üzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayın Pişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün![]() Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp yağlarla birlikte kavurun Üzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurup Tuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın![]() HAMUR MALZEMELERİ: 2 Yumurta 1çay bardağı yoğurt 1çay bardağı su (ılık olsun) 1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ 10 gr 1 Paket instant kuru maya5 5 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un1 5 Çay kaşığı tuzHamurun kıvamına göre un HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN; 150 gr Margarin (eritilmiş)Zeytinyağı veya sıvıyağ EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN; 1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın susam veya çörek otu HAZIRLANIŞI: Önce bir kaba unu eleyin kuru mayayı da ekleyip unla karıştırın![]() Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp azar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun![]() Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın ![]() Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın Zarf şeklinde katlayıp kenara alın![]() Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın ![]() Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak Tekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açın Bu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın![]() Yani hamurların ilk turunu margarinle 2 Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın![]() Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun Rulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin![]() Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpin 180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin![]() ![]() Alıntı |
|
|
|