ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574377)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:21 PM

Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://1.bp.blogspot.com/-ppte2gXJSY...024x768%5D.JPG

İÇ MALZEMELERİ:
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı.2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz - karabiber - pul biber

İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimekleri yıkayarak.üzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayın.Pişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün.

Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp.yağlarla birlikte kavurun.Üzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurup.Tuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın.



HAMUR MALZEMELERİ:
2 Yumurta
1çay bardağı yoğurt
1çay bardağı su (ılık olsun)
1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ
10 gr. 1 Paket instant kuru maya
5.5 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1.5 Çay kaşığı tuz
Hamurun kıvamına göre un

HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN;
150 gr.Margarin (eritilmiş)
Zeytinyağı veya sıvıyağ


EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın
susam veya çörek otu

HAZIRLANIŞI:

Önce bir kaba unu eleyin.kuru mayayı da ekleyip unla karıştırın.
Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp.azar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın.
Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın.Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın.Zarf şeklinde katlayıp kenara alın.
Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın.
Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak.Tekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açın.Bu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdirip.elinizle hamurun her tarafını yağlayın.
Yani hamurların ilk turunu margarinle. 2.Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın.
Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun.Rulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın

Üzerlerine yumurta sarısı sürerek.susam veya çörek otu serpin.180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin.





http://1.bp.blogspot.com/-HmTOoqKP63...Large%2529.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-P0JSR2agQX...C3%25B6rek.JPG


Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.