![]() |
Yeşil Mercimekli Açma Tarifi(Resimli Anlatım)
http://1.bp.blogspot.com/-ppte2gXJSY...024x768%5D.JPG İÇ MALZEMELERİ: 2 Su bardağı yeşil mercimek 3 Büyük soğan 1 Yemek kaşığı tereyağı.2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz - karabiber - pul biber İÇ MALZEMELERİN HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimekleri yıkayarak.üzerine 3 -4 parmak çıkana kadar su doldurup haşlayın.Pişince süzgeçe boşaltıp bir süre bekletin ki suyu iyice süzülsün. Soğanları yemeklik küçük formda doğrayıp.yağlarla birlikte kavurun.Üzerine mercimekleri ilave ederek birlikte biraz daha kavurup.Tuz ve baharatlarla lezzetlendirip ocaktan alarak soğumaya bırakın. HAMUR MALZEMELERİ: 2 Yumurta 1çay bardağı yoğurt 1çay bardağı su (ılık olsun) 1çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı veya sıvı yağ 10 gr. 1 Paket instant kuru maya 5.5 Su bardağı + 2 yemek kaşığı un 1.5 Çay kaşığı tuz Hamurun kıvamına göre un HAMUR BEZELERİNİ YAĞLAMAK İÇİN; 150 gr.Margarin (eritilmiş) Zeytinyağı veya sıvıyağ EN SON ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN; 1 Yumurta sarısı ve 1 - 2 damla yağı çırpın susam veya çörek otu HAZIRLANIŞI: Önce bir kaba unu eleyin.kuru mayayı da ekleyip unla karıştırın. Un dışında ki hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp.azar azar mayalı undan ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 5 bezeye ayırın. Bezelerin önce birini un serperek oklavayla açın.Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin gezdirip elinizle hamurun her tarafını yağlayın.Zarf şeklinde katlayıp kenara alın. Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın. Sonra ilk açtığınız bezeden başlayarak.Tekrar oklavayla veya merdaneyle un serperek açın.Bu sefer de 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağı gezdirip.elinizle hamurun her tarafını yağlayın. Yani hamurların ilk turunu margarinle. 2.Turunu zeytinyağı veya sıvı yağla yağlayın. Hamurun geniş tarafına bolca mercimekli harçtan koyun.Rulo şeklinde sarıp arzu ettiğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Diğer hamur bezelerini de ayni şekilde hazırlayın Üzerlerine yumurta sarısı sürerek.susam veya çörek otu serpin.180 derece ön ısıtma yaptığınız fırında pişirin. http://1.bp.blogspot.com/-HmTOoqKP63...Large%2529.jpg http://1.bp.blogspot.com/-P0JSR2agQX...C3%25B6rek.JPG Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.