|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kıymalı, sac, tarifikıymalı, yapılışı, yufkası |
Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası YapılışıKıymalı Saç Yufkası Nasıl Yapılır?-Kıymalı Saç Yufkası Tarifi-Kıymalı Saç Yufkası Yapılışı Malzemesi: 8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz karabiberTarifi: • Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için bu tarifi uygulamak daha kolay![]() • Önce kıymalı harcı hazırlayın ![]() • İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin kıymayı katın![]() • Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin ![]() • Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın![]() • Sonra 4 yufkayı suya sokup hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın![]() • Bir kenara alın ![]() • Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp aynı biçimde tavada önlü-arkalı kızartın![]() • Tavadan almadan içinin harcını yayın ![]() • (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın ![]() • Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin ![]() • 2-3 dakika daha ocakta tutup alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın
|
|
|
|