Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, yapılışı, şurubu

Portakal Şurubu Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şurubu Yapılışı





Portakal şurubu




Portakal şurubu için gerekli malzemeler
  • 1 kg toz şeker
  • 6 adet portakal
  • 25 su bardağı su
  • 4 adet limonun suyu
  • kabuklarını soyun
  • Ufak ufak doğrayıp çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun
  • Üzerine toz şekeri dökün macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin
  • Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin
  • Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 25 su bardağı su katıp iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün
  • Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın
  • Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.