Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 11:35 PM |
Portakal Şurubu Yapılışı
Portakal şurubu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Portakal şurubu için gerekli malzemeler
- 1 kg toz şeker
- 6 adet portakal
- 2.5 su bardağı su
- 4 adet limonun suyu
- . kabuklarını soyun.
- Ufak ufak doğrayıp. çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun.
- Üzerine toz şekeri dökün. macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin.
- Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin.
- Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp. iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün.
- Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın.
- Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.
|