![]() |
Kıbrıs Ekmeği Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıbrıs Ekmeği Tarifi(Resimli Anlatım)![]() MALZEMELER Bir demet taze sogan Bir demet dereotu Bir demet maydanoz Tuz ![]() ![]() ![]() Bir su bardagi sivi yag Bir su bardagi yogurt Bir su bardagi yogurt 40 gr yas maya ![]() Bir paket kup kesilmis hellim peynir ![]() ![]() Aldigi kadar un ![]() ![]() HAZIRLANISI Ilik sutun icinde maya ve seker eritilir kabarmasi icin beklenir ![]() Sogan ![]() ![]() ![]() ![]() Kabin icinde yogurt ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve un ilave edilir yumusak bir hamur haline getirilir icine diger malzemeler eklenir Iyice yogrulan hamur yaglanmis tepsiye bastirilir 30 dk bekletilir uzerine yumurta sarisi ve susam serpilir 200c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|