Piti Tarifi =≫Azeri Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piti Tarifi =≫Azeri MutfağıMalzemeler Bakımlıyız Com - Piti Tarifi =>azeri mutfağı
Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur Biraz kaynadıktan sonra patates yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur Daha sonra ise 01 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır Afiyet olsun! |
|
|
|