ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piti Tarifi =≫Azeri Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575440)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:35 PM

Piti Tarifi =≫Azeri Mutfağı
 


Malzemeler
Bakımlıyız.Com - Piti Tarifi =>azeri mutfağı
  • 150g koyun eti
  • 150g patates
  • yarım kuru soğan
  • 10g kuru erik
  • 01g safran veya 50g taze domates
  • karabiber ve tuz
Yapılışı

Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur. Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur. Biraz kaynadıktan sonra patates yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur. Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur. Daha sonra ise 01 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır. Afiyet olsun!



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.