Kapama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapama TarifiKapama Tarifi Resimli Kapama Tarifi Kapama nasıl yapılır Malzemeler 1 kilogram kemikli kuzu kol 10-15 tane arpacık soğan 8-9 adet yeşil soğan Bir tutam taze nane 3-4 adet marul yaprağı Tuz Karabiber ![]() Yapılışı Eti güzelce yıkayınız Bir tencere içerinse koyunuz ve kapağını iyice kapatınız Üzerine de 2 bardak su koyunuz Bir taşımlık kaynatınız Üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alınız Ardından yine kapağını kapatınız Ocağın altı kısık olarak 45-50 dakika kadar pişiriniz![]() Arpacık soğanları ayıklayınız kök kısımlarını kesiniz Ve etin olduğu tencerenin içerisine atıp yarım saat daha pişiriniz![]() Bu arada da taze soğanları ayıklayınız ve güzelce yıkadıktan sonra parmak boyunda doğrayınız Nanelerin de saplarını ayıklayıp yıkayınız Marul yapraklarını da iyice yıkayıp ince ince kıyınız![]() Pişirdiğiniz etinizin üzerine tuzu karabiberi taze soğanları marul ile naneleri katınız Hepsini birlikte 10-15 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını söndürünüz Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun
|
|
|
|