![]() |
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)![]()
![]() ![]() Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp ![]() ![]() ![]() Her bir parça merdane yardımı ile uzunlamasına açılır ![]() ![]() ![]() İstenilen inceliğe ulaştığında hazırlanan patatesli harçdan ilave edilir ![]() ![]() Kaşığın tersi ile hamurun heryerine eşit şekilde harçdan dağıtılır ![]() ![]() Hamurun heryerine patatesli harçdan ilave ettikden sonra ![]() ![]() Kenarlardan başlayarak ortaya doğru kapatılır ![]() ![]() Hamurların uçları birbir ile yapıştrılırsa açılma olasılığını ortadan kaldırmış oluruz ![]() ![]() ![]() Hamurmuzun ağzı kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Tepside mayalanması için en az yarım saat bekleyelim ![]() 175 C'de hamurlarımız altın rengini alana kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|