Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) susam[/list]İç Malzemesi
dilerseniz malzemelerin yarısını kullanarak daha azda elde edebilirsiniz![]() Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur Mayalanması için beklenir maya geldikden sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür![]() Her bir parça merdane yardımı ile uzunlamasına açılır ![]() ![]() ![]() İstenilen inceliğe ulaştığında hazırlanan patatesli harçdan ilave edilir ![]() ![]() Kaşığın tersi ile hamurun heryerine eşit şekilde harçdan dağıtılır ![]() ![]() Hamurun heryerine patatesli harçdan ilave ettikden sonra ![]() ![]() Kenarlardan başlayarak ortaya doğru kapatılır ![]() ![]() Hamurların uçları birbir ile yapıştrılırsa açılma olasılığını ortadan kaldırmış oluruz ters çevirip tepsiye koyacağımız için açık bi yer kalmamasına dikkat edin![]() ![]() Hamurmuzun ağzı kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı sürelim isteğe bağlı susam ve çörek otu dökelim![]() ![]() Tepside mayalanması için en az yarım saat bekleyelim Önceden ısıtılmış 175 C'de hamurlarımız altın rengini alana kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|