![]() |
Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)
. susam[/list]İç Malzemesi
Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp. hamur yoğrulur. Mayalanması için beklenir maya geldikden sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane yardımı ile uzunlamasına açılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İstenilen inceliğe ulaştığında hazırlanan patatesli harçdan ilave edilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaşığın tersi ile hamurun heryerine eşit şekilde harçdan dağıtılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurun heryerine patatesli harçdan ilave ettikden sonra. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kenarlardan başlayarak ortaya doğru kapatılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurların uçları birbir ile yapıştrılırsa açılma olasılığını ortadan kaldırmış oluruz. ters çevirip tepsiye koyacağımız için açık bi yer kalmamasına dikkat edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurmuzun ağzı kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. isteğe bağlı susam ve çörek otu dökelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tepside mayalanması için en az yarım saat bekleyelim. Önceden ısıtılmış 175 C'de hamurlarımız altın rengini alana kadar pişirelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.