ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=575399)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:38 PM

Patatesli Ekmek Tarifi(Resimli Anlatım)
 


. susam[/list]İç Malzemesi
  • Patates
  • Kavrulmuş soğan
  • Salça
  • Tuz
  • Damak tadına göre istenilen baharatlar
Verilen malzemelerle 4 parça çıkıyor. dilerseniz malzemelerin yarısını kullanarak daha azda elde edebilirsiniz.
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp. hamur yoğrulur. Mayalanması için beklenir maya geldikden sonra hamur 4 eşit parçaya bölünür.
Her bir parça merdane yardımı ile uzunlamasına açılır.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

İstenilen inceliğe ulaştığında hazırlanan patatesli harçdan ilave edilir.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kaşığın tersi ile hamurun heryerine eşit şekilde harçdan dağıtılır.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamurun heryerine patatesli harçdan ilave ettikden sonra.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kenarlardan başlayarak ortaya doğru kapatılır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamurların uçları birbir ile yapıştrılırsa açılma olasılığını ortadan kaldırmış oluruz. ters çevirip tepsiye koyacağımız için açık bi yer kalmamasına dikkat edin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamurmuzun ağzı kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. isteğe bağlı susam ve çörek otu dökelim.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tepside mayalanması için en az yarım saat bekleyelim. Önceden ısıtılmış
175 C'de hamurlarımız altın rengini alana kadar pişirelim.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.