Pırasa Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Turşusu TarifiPırasa Turşusu 2 kg pırasa 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirkeYapılışı: 1- 2 kg pırasayı yıkayın Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın 2- Tencereden alıp suyunu süzdükten sonra soğutun3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin 1 dis sarimsak koyun Tekrar pırasa yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin![]() 4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün 5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın Serin bir yerde 10-15 gün bekletin Daha sonra kavanozu açıp turşuyu tüketebilirsiniz
|
|
|
|