![]() |
Pırasa Turşusu Tarifi
Pırasa Turşusu . 2 kg pırasa. 4 diş sarımsak. 1 su bardağı kaya tuzu. 4 su bardağı su. 1 çay bardağı sirke Yapılışı: 1- 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. 2- Tencereden alıp. suyunu süzdükten sonra soğutun 3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pırasa yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. 5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp. turşuyu tüketebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.