Biryani Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biryani TarifiBiryani Tarifi Biryani nasıl yapılır Biryani yapılışı Biryani Malzemeleri
![]() Biryani yapılışı Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp doğradığınız soğanları ilave edin Pembeleşinceye kadar kavurun Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin iyice soteleyin![]() Pirinci yıkayın Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin![]() Badem kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin Frenksoğanları ile süsleyin Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|