Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Kuzu Kebabı TarifiPatlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi Resimli Patlıcanlı Kuzu Kebabı tarifi Patlıcanlı Kuzu Kebabı nasıl yapılır Malzemeler 1 kg bostan patlıcanıSıvı yağ (kızartmak için) 1 kg kuşbaşı kuzu eti1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Karabiber1/2 demet kıyılmış maydanoz ![]() Yemeğin Tarifi Patlıcanları alaca soyup kalın dilimleyin Acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın![]() Etleri yıkayıp tencereye koyun Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun Zeytinyağını ekleyip etleri hafifçe kızartın![]() Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin Üzerine kızarttığınız eti koyun![]() Tereyağını bir tencerede eritin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip suyunu biraz çekinceye kadar pişirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardağı ılık su ilave edin![]() Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|