Malatya Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya Kebabı TarifiMalatya Kebabı Tarifi Resimli Malatya Kebabı tarifi Malatya Kebabı yapılışı Malatya Kebabı nasıl yapılır Malzemeler: 350 gram ince bulgur 350 gram kıyma Tuz Karabiber Kızartmak için: 2 adet yumurta Sıvı yağ ![]() Yapılışı: Derin bir kaseye;ince bulguru tuzu karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz![]() Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ![]() Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün ![]() Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın ![]() Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın
|
|
|
|