![]() |
Malatya Kebabı Tarifi
Malatya Kebabı Tarifi Resimli Malatya Kebabı tarifi Malatya Kebabı yapılışı Malatya Kebabı nasıl yapılır Malzemeler: 350 gram ince bulgur 350 gram kıyma Tuz Karabiber Kızartmak için: 2 adet yumurta Sıvı yağ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Derin bir kaseye;ince bulguru tuzu karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz. Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün. Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.