Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi - Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi - Arpa Şehriyeli Et Yahnisi YapılışıArpa Şehriyeli Et Yahnisi Tarifi - Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Yapılışı - Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 2 çorba kasığı margarin 2 su bardağı arpa şehriye 2 çorba kasığı kuşbaşı et 2 adet biber 10 adet arpacık soğan 2 adet domates 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Kimyon karabiber TuzYemeğin Tarifi: Margarini tencereye alıp eritin 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip karıştırarak kavurun 2 çorba kasığı eti ekleyin Birkaç dakika daha kavurup ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin![]() Domatesleri küp biçiminde doğrayıp tuzla birlikte tencereye ekleyin Tüm malzemeleri karıştırıp 2 su barda suyu ilave edin Defne yaprağını da tencereye koyup 20 dakika pişirin![]() Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın Kimyon ve karabiberi serpin Sıcak servis yapın
|
|
|
|