Süslü Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süslü Pilav![]() Malzemeler: * yarim kilo et * 1 büyük su bardagi pirinc * 1 kase bezelye * 2 havuc * tuz * kara biber * sivi yag Yapilisi: Et'i küp seklinde dograyip tavaya koyup altini en kisik ateste 1 saate kadar suyunu cekene kadar pisiriyoruz suyunu cektikten sonra sivi yag ilave edip kavuruyoruz tuzunu biberini ayarliyoruzpilavi pisiriyoruz havuclari rendeliyip sivi yagda kavuruyoruz tuzunu biberini ayarliyoruzkek kalibinin altina etler yayiyoruz üzerinede pilavin bir bölümünü iyice bastirarak yayiyoruz bezelyeleri yayiyoruz üzerine tekrar pilav havuclari üzerine yayiyoruz ve en sona tekrar pilav yayip iyice bastiriyoruzservis tabagina ters ceviriyoruz Afiyet olsun Alıntı |
|
|
|