ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Süslü Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573387)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:31 PM

Süslü Pilav
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

* yarim kilo et
* 1 büyük su bardagi pirinc
* 1 kase bezelye
* 2 havuc
* tuz
* kara biber
* sivi yag

Yapilisi:


Et'i küp seklinde dograyip tavaya koyup altini en kisik ateste 1 saate kadar suyunu cekene kadar pisiriyoruz

suyunu cektikten sonra sivi yag ilave edip kavuruyoruz. tuzunu biberini ayarliyoruz

pilavi pisiriyoruz

havuclari rendeliyip sivi yagda kavuruyoruz. tuzunu biberini ayarliyoruz

kek kalibinin altina etler yayiyoruz. üzerinede pilavin bir bölümünü iyice bastirarak yayiyoruz. bezelyeleri yayiyoruz. üzerine tekrar pilav. havuclari üzerine yayiyoruz ve en sona tekrar pilav yayip iyice bastiriyoruz

servis tabagina ters ceviriyoruz

Afiyet olsun

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.