|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anlatım, etimekli, patlıcan, salatası, tarifiresimli |
Etimekli Patlıcan Salatası Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Patlıcan Salatası Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler
Patlıcanlar yıkayıp pijama şeklinde soyup 1 5-2 cm genişliğinde enine doğrayıp tuzlayın![]() Patlıcanları küp küp doğrayıp acı suyu çıkana kadar bekletin Acısı çıkınca suyla yıkayın ve sonra patlıcanların suyunu süzüp kurulayın![]() ![]() Patlıcanları kızdırılmış yağda kızarana kadar kızartın ![]() ![]() Etimekleri istediğniz boyutda kırıp servis edeceğiniz kaba dizin ![]() ![]() Üzerine kızarmış ve yağı peçete ile alınmış patlıcanları ekleyin ![]() ![]() Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeleyin ya da benim gibi robotdan geçirin Sarımsak ve tuzu ekleyip 5-10 dk orta ateşte pişirin Ocakdan inmeye yakın 1 yemek kaşığı sirke yoksa limon suyu ve şekeri ekleyip ocağın altını kapatın![]() ![]() Domates sosunu patlıcanların üzerine dökelim ![]() ![]() Yoğurt mayonez sarımsak ve tuzu birlikte karıştırıp domates sosunun üzerine dökelim![]() ![]() Közlenmiş kırmızı biberleri ince şeritler halinde kesip yoğurdun üzerine istediğimiz şekilde koyarak süsleyelim Kalan boşluklara nane ve kırmızı biber serpelim Servis etmeden önce buzdolabında bekletip salatamızın dinlenmesini sağlayalım![]() ![]() Alıntı |
|
|
|