Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, keşkül, tarifi, toz, yapılışı

Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı





Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı - Toz Bademli Keşkül Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı toz badem (kabuğu ayıklanmış bademi kurutarak rondodan geçirin)
* 2 yemek kaşığı antep fıstığı (rondodan geçirin)
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 1 su bardağı şeker
* 1 tutam tuz

YAPILIŞI:

1 Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin
2 Şeker ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın
3 Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.