Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül YapılışıToz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı - Toz Bademli Keşkül Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * 1 litre süt * 2 yemek kaşığı toz badem (kabuğu ayıklanmış bademi kurutarak rondodan geçirin) * 2 yemek kaşığı antep fıstığı (rondodan geçirin) * 3 yemek kaşığı pirinç unu * 2 yemek kaşığı hindistancevizi * 1 su bardağı şeker * 1 tutam tuz YAPILIŞI: 1 Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin![]() 2 Şeker ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın![]() 3 Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin
|
|
|
|