ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571435)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:30 PM

Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı
 


Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı - Toz Bademli Keşkül Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı toz badem (kabuğu ayıklanmış bademi kurutarak rondodan geçirin)
* 2 yemek kaşığı antep fıstığı (rondodan geçirin)
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 1 su bardağı şeker
* 1 tutam tuz

YAPILIŞI:

1. Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
2. Şeker ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
3. Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.