Krep Jorjet Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Jorjet Tarifi![]() MALZEMELER • 1/2 litre süt • 3 yemek kaşığı şeker • 1/2 çay kaşığı tuz • 5 tane yumurta • 50 gr erimiş tereyağı• 1 paket vanilya • 2 su bardağı un İÇ MALZEME • Muz kivi• Kızartmak için tereyağı • Pudra şekeri (üzerine serpmek için) ÇİKOLATA SOS • 1 Paket bitter çikolata • 2 yemek kaşığı kakao • 1 yemek kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • 2 su bardağı su • 1 çorba kaşığı şeker KREP’İNYAPILIŞI 1 Tereyağı eritilip ılımaya bırakılır![]() 2 Un süt ve yumurta pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpma teli ile çırpılıp karıştırılır![]() 3 Yarım çay kaşığı tuz vanilya şeker ve eritilmiş tereyağı ilave edilip çırpmaya devam edilir (Boza kıvamında olmalı belki biraz daha akıcı)4 Tavaya eser miktarda tereyağı( yada sıvıyağ) konur Tava kızdırılır![]() 5 Bir ya da bir buçuk kepçe kadar(Tavanızın büyüklüğüne göre) hamur tavaya dökülür![]() 6 Hamurun tavaya yayılmasını sağlamak için tava şöyle bir çevrilir![]() 7 Krep’in altı pembeleşince tavayı bırakacaktır Tavayı salladığınızda krep yerinden oynarsa pişmeye başlamış demektir Altı pişince ters yüz edilip diğer tarafı pişirilir![]() 8 İşlem tüm hamur bitene kadar tekrar edilir![]() 9 Diğer tarafta meyveler soyulup ince dilimlenir![]() 10 Kreplerin ortasına üst üste gelecek şekilde meyveler karışık olarak dizilir![]() 11 Rulo yapılır Ortadan verevine kesilerek servis tabağına alınır![]() 12 Kalan meyvelerde servis tabağını ortasına konur ve üzerlerine pudra şekeri serpilir![]() ÇİKOLATA SOSUN YAPILIŞI 13 Su ve süt bir kaserol içine konur nişasta kakao vanilya ve şeker eklenir ve kısık ateşte pişirilir![]() 14 Kaynamaya başlar başlamaz çikolata ilave edilerek eriyinceye kadar karıştırılır Ve pişirmeye devam edilir Biraz koyulaşınca ocaktan alınır![]() 15 Hafif ılıtılır ve hazırlanan kreplerin üzerine gezdirilir Alıntı |
|
|
|